videos-2277019_1280_edited-1024x662.jpg

 

Meillä Qurulla puhutaan paljon sivustojen analytiikasta, mittauksesta sekä testauksesta. Tämän hetken kasvava osa-alue on videot ja kanavana etenkin YouTube. YouTubella on jo yli miljardi käyttäjää ja sen merkitys mainonnassa ja markkinoinnissa kasvaa koko ajan. Tekniikan kehityttyä ja verkkoyhteyksien parannuttua, videoiden käyttö mainonnassa on silmin nähden kasvanut. Jo vuonna 2015 YouTubeen ladattiin joka minuutti 400 tuntia videoita. Sen vuoksi onkin tärkeää, että videot on myös optimoitu oikein, jotta ne tavoittavat oikean ja mahdollisimman laajan kohderyhmän.

Kuten kaiken kaupallisen toiminnan, myös YouTube -mainonnan tulee olla tavoitteellista ja mitattavaa toimintaa. Olemmekin koonneet tähän 5 perusvinkkiä, miten saat parhaimman näkyvyyden videollesi orgaanisen liikenteen näkökulmasta katsottuna. YouTubestahan saa kerättyä suuren määrän dataa liittyen muun muassa sen vaikuttavuuteen sekä katsojien reaktioon.

 1. Videon oikea kesto
 • YouTube ei pidä turhasta sisällöstä. Mikäli asiasi on selitettävissä 5 minuutissa, älä tee siitä 10 minuutin pituista videota.
 • Katseluaika on tärkein videon laadun mittari YouTubessa. Tässä huomioidaan sekä puhtaasti katsontakerran kesto, sekä sen suhde koko videon pituuteen.
 1. SEO
 • Jotta video sijoittuu parhaiten hakukonenäkyvyydessä, on tärkeää asettaa sille nimi, thumbnail (pieni tilannekuva videostasi, joka näkyy selattaessa YouTubea), tagit (auttavat käyttäjiä löytämään videosi) sekä kuvausteksti.
 • Kaikkien näiden elementtien tulisi kuvata videon sisältöä tarkasti ja oikeita termejä käyttäen. Tavoitteenahan on saada videon ääreen katsojia, jotka aikovat katsoa koko videon. Jos käytät harhaanjohtavia termejä, tulee videon katseluaika (watch time) kärsimään.
 1. Videon linkittäminen ja levittäminen muilla sivustoilla sekä Co- ja cross-promotion
 • Videon linkittäminen tai upottaminen toisille sivustoille lisää videon reachia, eli ulottuvuutta. Vaikka YouTube onkin yksi maailman suurimmista hakukoneista, ei iso osa yleisöstäsi lähde varta vasten etsimään videoitasi. Tuloksellisen toiminnan takaamiseksi, sinun tulee viedä videosi heidän luokseen.
 • Jos mahdollista, tee yhteistyötä muiden videontekijöiden kanssa.
 • On paljon paikkoja ja mahdollisuuksia, jossa kohdeyleisösi liikkuu, mutta jonne et voi noin vain linkittää videotasi. Näitä ovat esimerkiksi aiheeseesi liittyvät muut YouTube-kanavat. Tee mahdollisuuksien mukaan yhteistyötä heidän kanssaan ja saat näkyvyyttä myös heidän kanavien kautta.

   4. Kanavan kasvattaminen

 • YouTube kanavallesi on tärkeää asettaa seuraavat kohdat, jotta kanavasi tilaajamäärä kasvaa ja herättää kiinnostuksen. Tärkeää on, että löytyy seuraavat elementit: nimi, profiilikuva, tagit sekä sivuston kuvausteksti
 • Luo kanavallesi jatkuvasti sisältöä tasaiseen tahtiin. Lisää etusivulle video, jossa esittelet kanavan tarkoituksen uudelle kävijälle. Näiden keinojen avulla saat kasvatettua kanavan tilaajamäärää, joka puolestaan tuo videoillesi lisää katsojia (sitoutuneita sellaisia).
 1. Kiinnostava ja inspiroiva intro
 • Katsoja päättää ensimmäisen 15 sekunnin kohdalla, aikooko hän katsoa videon vai ei. Tärkeintä on saada potentiaalinen asiakas kiinnostumaan videon sisällöstä nopeasti. Jos liian suuri osa katsojista katoaa heti ensisekuntien aikana, vaikuttaa se negatiivisesti videon löydettävyyteen.

Me Qurulla pystymme auttamaan myös YouTube videoiden optimoinnissa. Mikäli tämä herättää kysymyksiä tai mielenkiintoa, Junior Web Analyytikkomme ja videoanalytiikan asiantuntijamme Tatu Kallonen sekä myyntitiimimme kertovat mielellään lisää YouTube analytiikan ja optimoinnin saloista sekä kuinka sen hyödyntäminen voi auttaa juuri sinun liiketoimintaasi.