Älä maksa näkymättömistä mainoksista

Älä maksa näkymättömistä mainoksista

Googlen mainosverkostossa (Google Display Network) voi nyt käyttää ns. Active view –raportointiin perustuvaa CPM-hinnoittelua. Erona perinteiseen on, että kampanjassa maksetaan vain näyttökerroista, jolloin mainos on todella nähty. Eli esimerkiksi sivun alaosiin piiloon jäävistä bannereista ei silloin laskuteta. Kuulostaa loogiselta. Näinhän sen pitäisikin toimia, eikö vain?

Käytännössä tämä on kuitenkin edistyksellinen askel brändäävässä verkkomainonnassa. CPM-hinnoitelluissa kampanjoissa on nimittäin tähän asti maksettu oikeastaan sivulatauksista, ei varsinaisista mainosnäytöistä. Marketing Landin artikkelissa arvioidaan, että jopa 31 prosenttia näyttömainoksista jää kokonaan näkemättä. Toisin sanoen CPM-hinnoitelluissa kampanjoissa maksetaan jopa kolmasosa turhasta. CPC-hinnoittelun tapauksessa tätä ongelmaa ei tietenkään ole.

Google kertoi aiheesta omassa Adwords-blogissaan joulukuussa. Todellisiin näyttöihin perustuva CPM-laskutus ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi ole käytössä automaattisesti. Jos tämän vaihtoehdon haluaa käyttöön, pitää Googlen järjestelmässä hintatarjousten kohdalta valita uusi ”katseltavissa oleva tuhannen näyttökerran hinta” –hinnoittelutapa.

On vaikea keksiä syitä, miksi lisäasetusta ei laittaisi päälle.

 

Related Blog & News