Eikö ääni kelpaa?

Mira Mäkiranta

Mira Mäkiranta

Hyvä eurovaaliehdokas. Haluatko ääneni? Ei tarvitsisi kuin pyytää nätisti.

Myönnettäköön, että monesta perinteisestä puoluetoimistosta katsottuna minun sukupolveni näyttää kadonneelta. Syöksyimme sosiaaliseen mediaan ensimmäisten joukossa jo vuosia sitten, emmekä ole poistuneet sieltä sen jälkeen. Meitä ei löytynyt printtilehden äärestä edes viikonloppuna, emmekä me tungeksi torilla soppatykin läheisyydessä. Emme tänäänkään jonottaneet aamuradion tahtiin paikkaamme Helsingin aamuruuhkassa. Meille ”prime time” tarkoittaa hetkeä, jolloin kulutamme suoraan streamattua tai koneelle ladattua mediasisältöä.

Me olemme siis netissä. Tilanne ei kuitenkaan ole lohduton. Päinvastoin – ja nyt tulee tärkeä tieto: Mainostaminen internetissä on kustannustehokasta ja toimivaa, etenkin oikein kohdennettuna. Display-mainonnassa voit halutessasi valita, kenelle haluat kohdentaa mainoksesi sekä demografioiden perustella (ikä, sukupuoli) että alueellisesti. Hakukonemainonnassa taas kohdennus tapahtuu pääasiassa käytettyjen hakusanojen perusteella.

Hakusanamainonnasta on hyvä aloittaa. Idea on yksinkertainen: pienen summan maksamalla saat haluamasi viestin ja linkin näkyviin kansalaisten hakutuloksiin juuri sinulle tärkeillä hakusanoilla. Etkä edes maksa näkyvyydestä, vaan klikeistä – eli maksat vain niistä kävijöistä, jotka klikkaavat mainoslinkkiäsi. Tätä kirjoittaessani sanalla ”eurovaalit” tai ”ennakkoäänestys” mainostaa yksi ehdokas. Sanaa ”vaalikone” ei käytä mainonnassaan kukaan. Nämä sanat eivät ole lainkaan kilpailtuja, joten mainonnan kustannuksetkin jäävät alhaisiksi. Etenkin sanan ”vaalikone” kohdalla osutaan varmasti kohderyhmän ytimeen oikeaan aikaan, sillä he etsivät itselleen sopivaa ehdokasta.

Eurovaalit - Ei mainoksia

Kannattaa myös harkita hakusanamainontaa omalla nimellä. Näin saat taatusti edullista mainostilaa, sillä kilpaileva ehdokas tuskin ostaa mainostilaa sinun nimelläsi, ja voit kuitenkin osoittaa potentiaalisille äänestäjille olevasti tosissasi asialla. Rohkeat puolueet voivat myös mainostaa kilpailevan puolueen nimellä ja työntää viestinsä napakasti siihen saumaan, missä puoluekantaansa empivät tekevät lopullisia päätöksiä.

Meidän sukupolvellamme on aina kiire muualle, ja niin on ensi sunnuntainakin. Siksi monet meistä äänestävät ennakkoon. Iso juna meni jo, mutta viimeiseen vuoroon ehtii vielä. Juuri nyt on siis korkea aika alkaa mainostaa siellä, missä äänestäjätkin ovat.

Mira Mäkiranta

Mira Mäkiranta

CEO Quru Helsinki

+358 50 511 1237

mira.makiranta@quru.fi

Related Blog & News