Onko verkkokauppasi supermarket vai myyvä erikoisliike?

Onko verkkokauppasi supermarket vai myyvä erikoisliike?

Steve jatkaa kolumnejaan Markkinointi&Mainonta-lehdessä. Tällä kertaa aiheena on se, mikseivät suomalaiset verkkokaupat myy.

Koska kansainvälinen logistiikkaralli toimii hyvin, suomalaiset verkkokaupat voivat kilpailla vain joko 1. halvemmalla hinnalla, 2. erinomaisella palvelulla tai 3. myymällä paremmin.

Näistä ensimmäistä ei suomalaisen nettikaupan oikeastaan kannata edes yrittää. Sen sijaan pitäisi panostaa erottuvaan palveluun tai myyvän kaupan rakentamiseen.

Verkkokauppasi on oltava enemmän kuin varastosaldo ja hintalappu höystettynä Lisää koriin -napilla. Sen on oltava samalla myymälä ja myyjä. Selvitä, mitä asiakkaat kysyvät asioidessaan myymälässä, ja vastaa näihin kysymyksiin selkeästi verkkokauppasi sivuilla.

Sinun täytyy päästä asiakkaidesi pään sisään. Mikä heitä motivoi? Mikä saa heidät liikeelle? Mikä saa heidät ostamaan? Kohdenna viestisi tämän tiedon mukaan, testaa jatkuvasti ja hyödynnä sivuston sisäistä hakua. Priorisoi nettikaupan tuotteet välttääksesi turhaa työtä. Äläkä missään nimessä haaskaa rahojasi markkinointiin ennen kuin perusasiat kaupassasi ovat kunnossa.

Jos et pysty olemaan supermarket, on sinun oltava palveleva vähittäismyymälä.

Lue koko Steven kirjoitus tästä.

Steven muita blogeja Marmaissa: yritysmaailman idiooteista ja mobiilikäyttäjien huonosta palvelusta.

 

Related Blog & News