Verkkomainonta on tällä hetkellä ehkä kasvavin mediamainonnan laji. Tämä selittynee jatkuvalla verkkokäytön kasvulla sekä liiketoimintojen siirtämiselle verkkoon, jolloin palvelut saadaan kaikkien potentiaalisten asiakkaiden ulottuville. Yksi parhaimmista asioista verkkomainonnassa onkin, että sen vaikuttavuutta, mainoksien klikkausmäärää ja näkyvyyttä pystytään mittaamaan analytiikan avulla. Tämä on verkkoliikenteen ja sivuston kävijämäärien lisäämiselle erittäin tärkeää, jotta sivustoa osataan kehittää oikeaan suuntaan.

Kuvitellaan perinteinen tilanne, jossa asiakas haluaa tehdä verkkomainontaa saadakseen lisää kävijöitä ja potentiaalisia ostajia yrityksensä sivustolle. Mainokset asetetaan päälle ja toiveena on, että ne näkyvät juuri oikeassa paikassa juuri oikeille ihmisille. Kaikkien kohtien ollessa paikallaan herääkin kysymys; mistä selviää mainonnan toimivuus, saako sivusto näkyvyyttä ja lisääntyykö liikenne? Vastaus löytyy verkkoanalytiikasta.

Lähes kaikkea toimintaa pystyy mittaamaan verkossa. Tärkeimpiä mittareita on tietenkin kävijäseuranta ja sen analysointi, joiden ammattimaiset nimikkeet ovatkin muun muassa CTR (Click Through Rate), CPC (Cost Per Click) ja ROI (Return On Investment). Omalle yritykselle tärkeää on kuitenkin löytää varsinainen kohderyhmä ja pyrkiä tulokselliseen optimointiin kirjoittamalla selkeitä ja osuvia mainostekstejä sekä tietenkin kasvattaa konversioiden määrää. Onkin erittäin oleellista, että markkinointia seurataan oikein ja ollaan tietoisia siitä mitä tehdään ja mitkä ovat seuraavat askeleet. Ainoastaan mittaamalla tuloksia, saadaan varmuudella tietää mikä toimii ja mikä ei toimi markkinoinnissa. Harva lähtee nykypäivänä tekemään strategisia päätöksiä pelkästään hyvän tuntuman perusteella.

Kun olet laittanut verkkomainontasi päälle, voit seurata mainontasi edistymistä ja miten se tuottaa parhaiten tuloksia. Analytiikan kanssa saat tuloksia muun muassa siitä, kuinka kauan kävijät vierailevat sivustollasi ja missä kohdin he liikkuvat. Analytiikan avulla pystyt myös tarkistamaan kohtia sivustoissasi, mitkä keräävät ja mitkä eivät kerää liikennettä. Toisin sanoen, analytiikan avulla pystyt tekemään taktisia päätöksiä sivustosi markkinoinnin suhteen.

Yksi tärkeimmistä mittareista verkkosivuston analytiikalle on ymmärtää sivuston kävijöiden liikkeitä ja toimintaa. Ilman mittaustahan emme näe, mikä sivulla toimii ja mikä ei. Tärkeää on myös määrittää, mitä varten palvelumme on verkossa ja mihin tarkoitukseen palvelut on tehty. Esimerkiksi yksittäisen sivuston verkkokaupassa on tärkeää, että saadaan verkkokauppaan lisää potentiaalisia ostajia. Silloin pitää määrittää sopivat maalit sivustolle ja nähdä ostoprosessin kulku mahdollisimman pitkälle, jotta tietää mikä osa toimii ja tuottaa toivottua tulosta.

Me Qurulla pystymme auttamaan myös verkkomainonnan mittaamisessa. Mikäli tämä herättää kysymyksiä tai mielenkiintoa, PPC & Adwords Team sekä myyntitiimimme kertovat mielellään lisää verkkomainonnasta ja analytiikan saloista sekä kuinka sen hyödyntäminen voi auttaa juuri sinun liiketoimintaasi.