Sisältömarkkinoinnin A/B-testi: Miten saamme uusia liidejä

Tuntuu siltä, että monet ovat huomanneet Qurun panostavan uuteen sisältöön verkosivuillamme. Koska meiltä on kyselty, miten Qurun markkinointi toimii, ajattelin jatkaa kertomusta Qurun tavasta kerätä liidejä myynnille verkkosivujen ja blogin avulla (aiemmat kirjoitukset aiheesta käsittelivät Qurun uusia verkkosivuja, uutta vinkkipalstaa ja perinteisen B2B-myynnin ongelmia).

Insinööri kun olen, ajattelin ensin, että asian ytimen voisi esittää yksinkertaisesti, näin:

Jotta firmamme jää mieleen, tarvitsemme verkkosivut, joilla on tuoretta ja kiinnostavaa sisältöä. Kirjoitukset, joissa jaamme ymmärrettävällä tavalla tietoa työmme hyödyistä, johtavat toistuviin käynteihin. Seuraamme mikä toimii ja lähetämme kävijöille lisätietoa. Kun potentiaaliset asiakkaat sitten tarvitsevat apua, he ottavat yhteyttä. Sovimme tapaamisen ja etsimme asiakkaalle oikean ratkaisun. Kauppa käy.

Yritykset siirtävät asiakasviestintänsä painopistettä voimakkaasti kokonaisvaltaisiin sisältö- ja markkinointiviestintäratkaisuihin.

Monikanavaisia kyvykkyyksiä?

Sitten silmiini sattui sisältömarkkinointitoimiston tiedote, joka näytti käsittelevän samaa aihepiiriä, eli monikanavaisia kyvykkyyksiä (sic). (Oikeastaan tiedotteen aihe olikin YT-neuvotteluiden aloittaminen, mutta se on piilotettu niin taitavasti tekstin loppuun, ettei sitä heti tajua.)

Luin tiedotteen useamman kerran läpi.

Yritykset siirtävät asiakasviestintänsä painopistettä voimakkaasti kokonaisvaltaisiin sisältö- ja markkinointiviestintäratkaisuihin.

Ymmärsin, että juuri sitä samaa minäkin yritin sanoa. Valitsin vain sanani hieman toisin. Jäin miettimään, pitäisikö meidänkin Qurulla käyttää viestinnän ammattilaisten termejä, jotta homma kuulostaisi hienommalta.

Tehdäänpä pieni A/B-testi. Ensin markkinointiviestinnän sanoin:

A: Asiakaskokemusjohtaja vastaa monikanavaisen asiakaspolun strategisesta suunnittelusta varmistaen, että suunnitelmat ja toimenpiteet kattavat koko viestinnän ekosysteemin.

Sitten insinöörin selkokielellä:

B: Yritän saada ihmiset kirjoittamaan firman blogiin asiakkaitamme kiinnostavista aiheista ja pidän huolen siitä, että vinkkipalstallamme on uusia juttuja joka viikko. Laitamme uusista artikkeleista linkit someen.

Kumpi toimii paremmin?

Jatketaan. Seuraava vaihe myynnin tukemisessa on verkkosivuille saapuvien ohjaaminen sivuilla eteenpäin, saamaan lisätietoa yrityksestämme. Kuulostaisiko hienommalta viestinnän ammattilaisten inspiroimin sanakääntein

A: Luovat markkinointiviestintäkampanjat ja vuorovaikutusratkaisut houkuttelevat asiakaskunnan syventymään palveluportfolioon. Visuaalisuuden rooli on nettipresenssissämme vahva.

vai saisiko sanoa suoraan niin kuin asia on:

B: Kun saamme väkeä lukemaan blogia ja vinkkipalstaa, sivuilla pitää olla selkeät linkit firman tuotteisiin ja aiheeseen liittyviin dokumentteihin.

Lisäksi pitää tietysti seurata, mikä sisältö verkkosivuilla on toimii parhaiten.

A: Kehitämme ja operoimme monipuolisia analytiikka- ja profilointiplatformeja, joiden avulla markkinointiviestintä ja muut sisältöpalvelut voidaan kohdentaa ja kustomoida asiakaslähtöisesti.

B: Lajittelemme blogitekstit, veppisivut ja dokkarit ryhmiin ja katsomme analytiikasta, minkälainen materiaali on suosittua ja johtaa yhteydenottoihin. Yritämme rakentaa sivuston sellaiseksi, että erilaiset kävijät löytävät etsimänsä helposti.

Ihan kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Tulosten mittaamiseen ja kävijöiden seurantaan on saatavilla hyviä valmiita työkaluja.

A: Tukenamme asiakkuudenohjausprosessissamme meillä on laaja kansainvälisten partnereiden ja työkalutoimittajien verkosto, jonka koko kompetenssiavaruutta hyödynnämme kaikissa elinkaaren vaiheissa.

Vaihtoehtoisesti voisi myös sanoa:

B: Työkaluina meillä ovat käytössä mm. Leadfeeder, LinkedIn Sales Navigator, Mailchimp ja Google Analytics.

Lopulta tarkoitus on tietysti, että kävijät jättävät yhteystietonsa ja kertovat, mitkä palvelut heitä kiinnostavat.

A: Asiakkuuselinkaaren hallintajärjestelmäämme täydentää sitouttava CX-konseptimme, joka korostaa asiakkuuden tuomaa lisäarvoa ja aktivoi potentiaaliset kohderyhmät.

Tai yksinkertaisesti:

B: Ja sit ne ottaa yhteyttä ja me voidaan myydä niille ne tuotteet, joista ne on kiinnostunu.

Kaikkien pitää tietysti miettiä oma uniikki tapansa houkutella sivuille kävijöitä ja hieroa heistä liidejä ja asiakkaita. Ehkä sisältömarkkinoinnin ammattilaistenkin mieleenpainuva tapa kertoa tarinansa on myynnin näkökulmasta tuloksellinen, mutta me Qurulla uskomme selkokieliseen viestintään.

Jatkamme testaamista Qurun verkkosivuilla. Alustavasti näyttäisi siltä, että homma toimii.